FAPS: Ophævet knækgrænse i Region Syddanmark kan komme alle landets øjenlæger til gode
Skrevet af Henrik Reinberg Simonsen den . Skrevet i Samfund.
Region Syddanmark har i resten af 2024 fjernet det økonomiske loft for praktiserende speciallæger, herunder øjenlæger. Forslaget vækket begejstring hos formand for FAPS (Foreningen af Praktiserende Speciallæger), der mener, at det også vil kunne mærkes på den anden side af regionsgrænserne. Øjenlæger er mere skeptiske.
Professor opfordrer til overvågning: Danskere bruger Wegovy i meget lavere doser end tiltænkt
Skrevet af Bo Karl Christensen den . Skrevet i Samfund.
Kun hver fjerde danske bruger af vægttabsmidlet Wegovy (semaglutid) når op på den tiltænkte dosis på 2,4 mg, og en stor andel af brugere forbliver på 1 mg, viser nyt dansk studie. Professor Anton Pottegård, der står bag studiet, har aldrig set et lægemiddel blive anvendt på den måde og ser et akut behov for overvågning af konsekvenserne.
Dansk studie: Der går ofte mere end et år, før danskere med diabetes starter deres behandling
Skrevet af Bo Karl Christensen den . Skrevet i Samfund.
For hver fjerde dansker med diabetes går der i gennemsnit 1,5 år, før de starter behandling. De resterende går i gennemsnit ni måneder, viser nyt studie. Det er til skade for mennesker med diabetes, og det bør få alle læger til at spærre øjnene op, siger professor Niels Ejskjær.
Ulrik Lassen: Vi fejler big time, når vi ikke bruger vores sundhedsdata bedre
Skrevet af Bo Karl Christensen den . Skrevet i Samfund.
Klinisk forskning kan blive et vigtigt redskab i den nødvendige prioritering af ressourcer, som sundhedsvæsenet står overfor. Desværre mangler der vilje til at skaffe bedre og nemmere adgang til sundhedsdata, som er afgørende for at løfte opgaven, sagde Ulrik Lassen, klinikchef på Rigshospitalet, under sit oplæg på Danske Kræftforskningsdage.
Ekspert: Overbehandling er et kæmpestort problem
Skrevet af Heidi Nielsen den . Skrevet i Samfund.
Sundhedsprofessionelle kan have en tendens til at overbehandle folk i den sidste del af deres liv, mener sundhedsøkonom Mickael Bech. Han peger på, at de derfor skal blive bedre til at tale om alternativer med patienten.
Nordjysk cheføjenlæge skifter sektor: På et tidspunkt løb jeg tør for nye projekter
Skrevet af Henrik Reinberg Simonsen den . Skrevet i Samfund.
Anders Kruse har efter fem år som cheflæge på Øjenafdelingen, Aalborg Universitetshospital stiftet sin egen øjenlægepraksis i Hjørring. Han er stolt over at have været med til at opruste fagligt, men nu skifter han spor og slår ind på den karrierevej, han oprindeligt havde udset sig, dog med visse bekymringer for sin gamle hospitalsafdeling.
Nyt sekretariat skal løfte arbejdet med de kliniske retningslinjer
Skrevet af Bo Karl Christensen den . Skrevet i Samfund.
Manglen på opdaterede kliniske retningslinjer er snart fortid. Danske Regioner har sagt ja til at finansiere et sekretariat, der skal bistå og være tovholder for alle lægevidenskabelige selskabers kliniske retningslinjer. Det vil få betydning for behandlingskvaliteten på tværs af specialer, siger Susanne Axelsen, formand for Lægevidenskabelige Selskaber.
Eksperter om manglen på speciallæger: Patienter risikerer uoprettelige skader, mens de venter
Skrevet af Heidi Nielsen den . Skrevet i Samfund.
Manglen på speciallæger er nu så stor, at patienter risikerer uoprettelige skader, mens de venter på at blive udredt og behandlet. Problemet rammer især yderområderne. Der er dog flere initiativer på vej, som skal mindske de store forskelle på tværs af landet.
Flere artikler …
- Region Sjælland satser på flere praktiserende speciallæger – også i oftalmologi
- Stort interview med ny direktør: Det vil jeg med Sundhedsstyrelsen
- Fratrådte Medicinråds-medlemmer langer ud: Vi ved alt for lidt om behandlingernes effekt
- Leif Vestergaard: Øjenforeningens rapport går for let hen over behovet for ledelse